Davčne novosti v letu 2021: Dohodnina in obdavčitev dohodkov pravnih oseb

30. 09. 2021 ob
09:00 uri
00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund
Hvala za sodelovanje na konferenci. Se vidimo prihodnje leto!
GZS, Ljubljana
750-x-500_DAVCNE-NOVOSTI_3009_2021

Dobro je, da se podjetniki in pripravljavci davčnih računov že pred koncem leta seznanijo, kaj lahko uveljavijo v davčnem obračunu konec leta, saj lahko tako še pravočasno optimizirajo davčno bilanco, najdejo kakšno olajšavo, na katero so morda že pozabili.

Morebitne davčne spremembe v prihodnjem letu pa lahko že zdaj vplivajo na kakšno odločitev v podjetju in tako vplivajo na boljši rezultat podjetja.

ALI VESTE:

  1. Kakšne bodo plače po novih splošnih olajšavah?
  2. Kakšna bo obdavčitev kapitalskega dobička in dohodkov od oddajanja premoženja v najem?
  3. Kakšne so spremembe in novosti pri olajšavah podjetnikov in družb?
  4. Ali poznate vse olajšave po ZDoh-2 in ZDDPO-2?
  5. Poznate davčno nepriznane odhodke?

V kolikor ste na eno izmed teh vprašanj odgovorili z NE, vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju o davčnih novostih v letu 2021.

Predstavljene bodo predlagane spremembe po zakonu o dohodnini (ZDoh-2) in zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2). Poleg novosti bodo predstavljene tudi olajšave, ki jih lahko uporabite pri obračunu davka iz dejavnosti oziroma davku od dohodkov pravnih oseb, ter vas spomnili, kateri odhodki so davčno nepriznani. Spremembe olajšav bodo vplivale na dohodek iz zaposlitve, kar je dobro vedeti že prej. Prav tako bodo davčne spremembe na področju dohodkov od oddajanja premoženja v najem ter pri kapitalskih dobičkih.

No data was found