Družba BTC izkorišča zeleno energijo za zelen okoljski odtis

Uspeh družb se že dolgo ne meri več samo v njihovih poslovnih rezultatih, ampak ključnega pomena postaja dolgoročna strategija podjetij za delovanje, ki je uglašeno z varovanjem okolja. V družbi BTC se tega zavedajo že dvajseto leto, samo v zadnjih 19 letih pa so za različne aktivnosti trajnostnega razvoja namenili 56 milijonov evrov.

V okviru svoje poslovne enote »Misija: Zeleno« izvajajo projekte na več področjih, še posebej so aktivni na področju energetske učinkovitosti, trajnostni mobilnosti in ravnanju z odpadki. Tako preko usmeritev krožnega gospodarstva skrbijo za uporabo recikliranih materialov, zbiranje in ločevanje sekundarnih surovin za ponovno uporabo in ozaveščanje. V obdobju zadnjih sedem let dosegajo letno povprečje nad 67 % ločenih sekundarnih surovin, ki vključujejo 24 frakcij.

Tudi številke pri energetski učinkovitosti govorijo zgodbo uspeha. V letu 2019 je družba BTC s tremi sončnimi elektrarnami in soproizvodnjo toplotne energije proizvedla 1,8 milijonov kWh zelene energije. Skupno pa so v primerjavi z izhodiščnim letom 2010 znižali emisije CO2 za 5.500 ton. Eden izmed dejavnikov, ki ima velik vpliv na kakovost zraka in podnebne spremembe, je tudi promet. V družbi BTC skrbijo za zmanjševanje vplivov prometa na okolje, njegovo večjo pretočnost, pa tudi za nove ozelenitve in spodbujanje trajnostnih oblik mobilnosti.

Z izkoriščanjem prednosti razvoja tehnologije in vpeljavo inovativnih rešitev tako s svojim delovanjem puščajo zelen odtis, ki ugodno vpliva na okolje in podnebje. Vsako leto pa trende, izkušnje in rešitve z veseljem spoznavajo in delijo z udeleženci Okoljskega srečanja.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic