Gospodinjski aparati lahko zagotovijo potrebno prožnost elektroenergetskega omrežja

»Zaradi klimatskih sprememb in posledične potrebe po zmanjšanju izpustov COin drugih toplogrednih plinov bomo v prihodnjih letih priča izjemni porasti obnovljivih virov energije. Manjko predvidljivosti teh proizvodnih enot bo predstavljal izziv za električno omrežje in v našo infrastrukturo vnesel nestabilnost«, je prepričan Tarek Ayoub, vodja trga za energetske rešitve pri World-Direct, softversko-razvojnem hčerinskem podjetju A1 Telekoma Avstrije,  ki bo 30. septembra gost na dogodku Kako odgovoriti na izzive, ki jih prinašajo spremembe v elektroenergetskem sistemu.

Ayoub rešitev vidi v pametnih gospodinjskih aparatih: »Da se bomo s tem izzivom lahko spopadli, bomo potrebovali vsakršno prožnost, ki bo stabilizirala električna omrežja prihodnosti. Del tega razvoja bodo tudi gospodinjski aparati, ti lahko omrežju nudijo potrebno prožnost. Toplotne črpalke, električni grelniki za toplo vodo, e-mobilnostne polnilne postaje, baterije, prezračevalni in hladilni sistemi in najrazličnejši gospodinjski aparati bodo del novega električnega sistema prihodnosti.«

Dogodek bo potekal v organizaciji Akademija Finance in v partnerstvu s podjetjem A1. Celoten program dogodka, za katerega je potrebna brezplačna prijava, najdete tule.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic