Posavski forum z močno ministrsko zasedbo

Na Posavskem forumu, ki bo v četrtek 17. septembra, bodo v ospredju energetske in gospodarske priložnosti regije. Sodelovanje na srečanju sta med drugim potrdila minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak ter minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

»Nov finančni okvir EU in sredstva za zeleno okrevanje povsem na novo oblikujejo pogoje poslovanja v Evropi. Energetika in posli, povezani s skrbjo za okolje, prinašajo številne nove priložnosti. Kako jih izkoristiti, bosta med drugim povedala  minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ter minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Z njima bomo govorili o gradnji infrastrukturnih objektov, predvsem energetskih. Poseben poudarek bo na posavski energetiki. Zanimali nas bodo tudi drugi energetski načrti, na primer vlaganja v obnovljive vire energije in v ravnanje z odpadki. Vprašanja bomo zastavljali tako, da bodo dobili koristne informacije predstavniki velikih in majhnih podjetij«, osrednja gosta napoveduje Borut Hočevar, novinar in urednik priloge in portala Okolje & Energija pri Časniku Finance, ki bo pogovoril z njima tudi vodil.

Na Posavskem forumu bosta predstavljeni tudi navdihujoči in zanimivi zgodbi lokalnih podjetnikov Tajfl Winery in Soltec. Z nosilci posavskega gospodarstva pa bo potekal pogovor o stanju po koroni – z direktorjem Kovisa Alenom Šinkom ter predsednikom uprave Stillesa Rokom Barbičem se bo pogovarjal direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl.

Regionalni forumi so brezplačna popoldanska srečanja, ki predstavljajo središče za razpravo o razvojnih poteh posamezne regije in poligon za dobre podjetniške rešitve. Že enajsto leto potekajo v organizaciji časnika Finance. Posavskemu bo 29. septembra sledil Štajerski forum, 15. oktobra Koroški forum, 21. oktobra Dolenjski forum, 18. novembra Notranjski forum ter 25. novembra Gorenjski forum. Več informacij o regionalnih forumih najdete na spletni strani forumov.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic