Iščemo najboljše na področju novih tehnologij v kmetijstvu!

Kmetijstvo se intenzivno tehnološko posodablja. Zelenjavo lahko pridelamo sredi mesta v avtomatiziranih rastlinjakih, na urbanih kmetijah ali tovarnah pod lučjo, brez naravne svetlobe. Roboti molzejo krave, pobirajo pridelkeodstranjujejo plevel. Droni spremljajo rast kmetijskih rastlin, optimizirajo gnojenje ter nanos fitofarmacevtskih sredstev. Marsikje s pametnimi vabami in kamerami na daljavo spremljajo škodljivce. Kmetijske stroje usmerja GPS-signal. Tehnološko najnaprednejši pridelovalci že računalniško spremljajo vsa kmetijska opravila med letom. Tehnološko posodabljanje slovenskega kmetijstva portal Agrobiznis.si spremlja z natečajem Agrobiznis hi-tech.

Kdo lahko sodeluje na natečaju? 

Agrobiznis v okviru omenjenega natečaja išče ponudnike in uporabnike novih tehnologij, ki so do okolja prijazne, povečujejo ekonomičnost pridelave, z manjšo porabo fitofarmacevtskih sredstev, vode in gnojil pa znižujejo stroške. Letos poleg uporabnikov in ponudnikov novih tehnologij vabijo k prijavi na natečaj tudi tiste, ki imajo idejo za novo tehnologijo, jo še razvijajo ali iščejo investitorje ali testne uporabnike.

Prijavite se na natečaj Agrobizni hi-tech – PRIJAVNICA.
Več informacij o natečaju na agrobiznis.finance.si/agro-hi-tech!

Najobetavnejše primere bodo sproti predstavljali na portalu Agrobiznis.si in v četrtkovi izdaji časopisa Finance. Finalisti iz vsake kategorije po mnenju strokovne komisije pa bodo dobili možnost, da se predstavijo na konferenci Nove tehnologije v kmetijstvu, ki bo 24. novembra 2020 . Zmagovalca v vsaki kategoriji bodo razglasili na konferenci.

Zmagovalca prvega Agrobiznis hi-tech natečaja

Lani sta na prvem natečaju Agrobiznis hi-tech zmagala digitalizirana majhna ekokmetija Vegerila, ki uspešno posluje, in mariborski startup Termodron, ki z uporabo dronov in analizo podatkov poceni pridelavo, hkrati pa zmanjša vpliv kmetovanja na okolje.

Podpornika projekta za Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter NLB. 

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic