Konec avgusta o priložnostih in potencialih Triglavskega narodnega parka

26. avgusta bo na Bledu potekal Razvojno – gospodarski forum Triglavskega narodnega parka, na katerem bodo v ospredju priložnosti in potenciali Triglavskega narodnega parka.

Na njem bodo predstavljeni uspešni primeri iz prakse, ki so svoj uspeh zgradili z unikatnostjo in povezovanjem – predstavili jih bodo Mitja Mori s Fakultete za strojništvo, Andreja Ravnik iz Sirarne pr’ Prangarčk ter Tomaž Čufer iz Humka.

Na okrogli mizi o neizkoriščenih možnostih  parka v sklopu foruma bodo sodelovali direktor Triglavskega narodnega parka Janez Rakar, direktor Turizma Bohinj Klemen Langus, direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eva Štravs Podlogar ter direktor Alpinie Jure Repanšek.

Na drugi okrogli mizi dogodka bo v ospredju kmetijstvo v narodnem parku: Kako bi lahko dosegali višjo dodano vrednost in mlade prepričali, da se s kmetijstvom splača ukvarjati? Kje smo pri vzpostavljanju kratkih dobavnih verig? Ali bo ministrstvo za kmetijstvo z razpisi poskrbelo tudi za kmetije znotraj TNP? Kaj lahko pričakujemo od napovedanih ekoregij? O tem bodo spregovorili državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej, svetovalec za področje kmetijstva pri Turizmu Bohinj Branko Ravnik ter terenski kmetijski svetovalec Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica Jani Mlekuž.

Na dogodku, katerega udeležba je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna, bodo predstavljene tudi  možnosti ugodnega financiranja malih in srednje velikih podjetij in občin.

Razvojno – gospodarski forum Triglavskega narodnega parka je del razvojnih posvetov, s katerimi želijo Finance prispevati k razvoju regij. Letos poteka že deveti cikel teh brezplačnih popoldanskih srečanj, ki predstavljajo središče za razpravo o razvojnih poteh posamezne regije in poligon za dobre podjetniške rešitve.  Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države. Razvojno – gospodarskemu forumu Triglavskega narodnega parka bo 30. avgusta sledil Idrijsko-cerkljanski forum, ki bo v ospredje postavil vprašanje, kako ob razvoju pametnih mest pospeševati turizem.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic