Najboljša zaščita pred nepredvidljivimi cenami elektrike je samooskrba

Dvig cen električne energije v zadnjem letu dni znova dokazuje, da je usmeritev v energetsko samooskrbo pravilna in nujna. Do nje pa lahko pridete tudi če za to nimate primerne strehe ali zadostnih sredstev.

To vam omogoča vključitev v samooskrbno OVE skupnost. Edina, ki jih v Sloveniji podpira, je energetska tržnica SunContract. Pri SONCE energija, ki je ekskluzivni partner tržnice v Sloveniji, so do sedaj nanjo “priklopil” že tri vrste samooskrbnih skupnosti.

100 % samooskrbna vas Zavrate
V to skupnost so vključeni posamezniki, ki so dali na razpolago streho kot tudi taki, ki so zgolj odjemalci elektrike. Oboji pa lahko neposredno koristijo elektriko iz obnovljivega vira ter hkrati znižujejo strošek elektrike – 10 do 15-odstotkov, tudi do 50-odstotkov tisti, ki nudijo svoje strešne površine.

Samooskrbno mestno jedro Radeče
Sončno elektrarno na strehi Zdravstvenega doma Radeče je postavilo in financiralo podjetje SONCE energija. V samooskrbno skupnost so se lahko vključili vsi zainteresirani občani in javne ustanove iz mestnega jedra. Ti so tako postali energetsko samooskrbni in prešli 100 % na obnovljive vire.

Samooskrbna skupnost podjetja Yaskawa
Podjetje je postavilo sončno elektrarno na tovarni v Kočevju. Ta zagotavlja od 50 do 60 % energije za proizvodnjo v Kočevju kot tudi za enoto v Ribnici. Elektriko lahko namreč iz Kočevja s pomočjo individualnih dogovorov na SunContract tržnici enostavno prenesejo na svojo dislocirano enoto.

SONCE energija je eden izmed največjih in celovitih ponudnikov za fotovoltaiko v Sloveniji: samooskrba za gospodinjstva, poslovne stranke, industrijo ter samooskrbne vasi in mesta. So tudi ekskluzivni partner energetske tržnice SunContract, ki omogoča prosto trgovanje z elektriko. Njihove energetske rešitve vključujejo še vgradnjo toplotnih črpalk, električnih polnilnic in hranilnikov energije.

 

Podjetje Yaskawa je na poslopju v Kočevju postavila sončno elektrarno moči 700 kW, s katero si zagotavlja do 60 % čiste energije za proizvodnjo tako v Kočevju kot v Ribnici.

 

 

 

 

 

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic