Nova doba digitalne preobrazbe: doseganje operativne odličnosti

Spremembe se dogajajo pred našimi očmi. Podjetja ne uvajajo več novih tehnologij, kot sta avtomatizacija in oblak, s ciljem zagotavljanja dodane vrednosti za stranke. Namesto tega dajejo prednost celostnim pobudam, ki prinašajo koristi celotni organizaciji. Kaj je za tem spreminjajočim se fokusom?

Odklepanje novih ravni operativne odličnosti
Verjetno poznate besedno zvezo »vsako podjetje je lahko digitalno podjetje«. Čeprav je to vsekakor res, se mnogi posamezniki zunaj oddelkov IT in včasih celo CTO težko znajdejo pri premikanju paradigme v tej novi digitalni dobi. Kako jo lahko dosežemo?

 1. Preoblikovanje poslovnih procesov
  Uporaba tehnologije za znižanje operativnih stroškov in spodbujanje učinkovitejših poslovnih procesov je novi digitalni imperativ. Ta pristop vključuje integracijo digitalnih orodij in sistemov v celotno operativno okolje in pogosto zahteva spremembo miselnosti.
 1. Poslovni modeli
  Vodja, ki spodbuja preobrazbo poslovnega modela, bi moral raziskati in znova razmisliti ne le o tehnologiji, temveč tudi o procesih, storitvah in strategijah dostave izdelkov. Glavni cilj tega je spremeniti načine, kako organizacija ustvarja, zagotavlja in odkriva vrednost.
 1. Preoblikovanje domene
  Ta proces je osredotočen na sprejemanje digitalnih orodij za razširitev zmogljivosti in zajemanje priložnosti na novih trgih.
 1. Kultura
  Mnogi zaposleni bodo odporni proti spremembam. Da bi bil ta proces lažji, pomaga vzpostavitev kulture izobraževanja in inovativnosti, v kateri se lahko nenehno učijo in prilagajajo novi tehnologiji.
 1. Preoblikovanje oblaka
  Rešitve v oblaku lahko pomagajo ustvariti učinkovitejše operativno okolje z omogočanjem razširljivosti, prilagodljivosti in mobilnosti. Z izkoriščanjem oblaka lahko organizacije postanejo bolj agilne in se odzivajo na tržne spremembe, hkrati pa znižajo stroške infrastrukture.

Digitalna evolucija na dosegu roke
Če želite svojo digitalno igro popeljati na višjo raven, vas vabimo, da se pridružite dogodku Digitalna evolucija: kakšen je bil prehod od osredotočenosti na kupce do operativne odličnosti, na katerem bomo predstavili dobre primere strokovnjakov in strank Mainstreama, NetAppa ter Telemacha. Za več informacij o dogodku obiščite: https://digitalna-evolucija.si/

Dogodek bo potekal 14. marca 2024, v CateringLabu. Udeležba je BREZPLAČNA!

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic