Napovednik predavanja: Antonija Glavaš (PPD, ENNA GROUP) o prihodnosti razvoja plinskega sektorja v regiji

V času, ko so energetska varnost in trajnost razvoja postali ključni globalni izzivi, je izjemno pomembno imeti na čelu strokovnjake, ki ne le globoko razumejo trenutno situacijo, temveč so zmožni tudi oblikovati vizijo prihodnosti energetskega sektorja. Med takšne strokovnjake nedvomno spada Antonija Glavaš, članica uprave v podjetju PPD, ki bo nastopila kot govornica na prihajajoči 26. konferenci Dnevi energetikov.

Gospa Glavaš, ki je zadolžena za uvoz, trgovino in oskrbo z naravnim plinom v PPD, podjetju, ki zaseda vodilno mesto na tem področju v državi, prinaša bogat nabor izkušenj in znanj. Svojo poslovno pot je pričela v prehrambeni industriji leta 2005, svoj pravi pečat pa je začela puščati v energetskem sektorju od leta 2011 naprej, ko je aktivno sodelovala pri pripravi podjetja PPD na deregulacijo trga z naravnim plinom. Zahvaljujoč njenemu izjemnemu vodstvenemu delu in strokovnosti je PPD uspel prevzeti vodilno vlogo na trgu.

Na konferenci bo gospa Glavaš predstavila predavanje z naslovom “Kaj lahko pričakujemo v prihodnje glede razvoja plinskega sektorja v regiji?”, ki bo osredotočeno na naslednje ključne točke:

  • Vizija razvoja oskrbe s plinom v podjetju PPD in pričakovane spremembe na trgu do leta 2030.
  • Pomen utekočinjenega naravnega plina (LNG) in terminalov za regijo ter njihov vpliv na cene plina.
  • Možnosti za razogličenje oskrbe s plinom, realni časovni okviri za uresničitev, ter vloga velikih načrtov za razvoj sončne in vetrne energije na Hrvaškem pri oskrbi z vodikom.
  • Razvoj naprednih storitev za odjemalce v podjetju PPD in skupini ENNA.
  • Priporočila industriji za uspešen prehod na zelene tehnologije.

 

Antonija Glavaš, s svojim poglobljenim poznavanjem ekonomskega vidika energetike, strokovnostjo in izjemnimi pogajalskimi veščinami, predstavlja eno izmed vodilnih osebnosti na področju poslovanja z naravnim plinom tako na Hrvaškem kot v širši regiji. Njeno predavanje obeta dragocen vpogled v strategije in inovacije, ki bodo krojile prihodnost energetskega sektorja, in je zato nepogrešljivo za vse, ki delujejo v energetiki in se zavzemajo za zeleni tehnološki prehod.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na konferenci. Več informacij in prijavnico najdete tukaj: Dnevi energetikov – Srečanje energetskih managerjev Slovenije (dnevi-energetikov.si)

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic