Novi rok za sodelovanje v izboru tovarne leta 2020 je 1. junij

Zaradi epidemije bolezni COVID-19 in posledic, ki jih skrb za zdravje zaposlenih prinaša gospodarstvu in proizvodnim podjetjem, smo se pri Časniku Finance odločili podaljšati rok za sodelovanje v izboru tovarne leta 2020, in sicer s 30. aprila na 1. junij. Nagrado tovarna leta 2020 bo Časnik Finance podelil 15. oktobra.

Vprašalnik, obisk in izbor finalistov

Prvi korak za sodelovanje v izboru Tovarna leta 2020 je izpolnjen vprašalnik z nekaj več kot 20 vprašanji, ki je skupaj s pogodbo o varovanju zaupnosti podatkov objavljen na spletni strani (www.tovarna-leta). Vprašalnik, ki so ga pripravili v podjetju KPMG poslovno svetovanje, strokovnem partnerju projekta Tovarna leta, zajema glavne kazalnike uspešnosti poslovanja podjetja, tehnološko naprednost proizvodnje, skrb za trajnostni razvoj (okolje) in skrb za zaposlene. Prejete vprašalnike bo družba KPMG poslovno svetovanje obdelala in ovrednotila ter v sodelovanju z uredništvom portala Tovarna leta v ožji izbor izbrala do deset podjetij. Ta bo ekipa obiskala in jih še dodatno ocenila, zatem pa med njimi v sodelovanju z uredništvom izbrala tri finaliste, ki se bodo predstavili na sklepnem dogodku 15. oktobra. 

O zmagovalcu bo odločila strokovna komisija

Pri izboru najboljšega industrijskega podjetja v Sloveniji ima pomembno in odgovorno nalogo strokovna komisija. Ta bo na sklepnem dogodku med finalisti izbrala zmagovalca. Strokovno komisijo za nagrado tovarna leta tudi letos vodi Anton Papež, svetovalec uprave družbe Interenergo. Njena člana sta tudi tokrat Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, in Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožefa Stefana. Pridružila se jim bo Valerija Širovnik, direktorica obrata Ljubljana v Ljubljanskim mlekarnah kot predstavnica tovarne leta 2019.

Katero podjetje se bo pridružilo Krki in Ljubljanskim mlekarnam? 

Na Časniku Finance že tretjič vabimo uspešna proizvodna podjetja, da v zahtevni tekmi za lovoriko tovarna leta predstavijo svoje napredne tehnologije in rešitve industrije 4.0 ter jih postavijo ob bok drugim proizvodnim podjetjem. Lani je v tekmi za tovarno leta sodelovalo 11 uspešnih proizvodnih podjetij, z naprednostjo svoje proizvodnje pa je strokovno komisijo med tremi finalisti – Henkel Maribor, Ljubljanske mlekarne in Revoz – najbolj prepričala družba Ljubljanske mlekarne. V prvem izboru je prestižno nagrado tovarna leta 2018 osvojila Krka z obratom za proizvodnjo tablet in kapsul Notol 2 – v finalu sta bili še družbi Domel in Polycom –, v izboru pa je sodelovalo 14 podjetij.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic