RIKO gradi avtomatizirano skladišče kulis za Bavarsko državno opero

Podjetje Riko je na mednarodnih trgih uveljavljeno inženirinško podjetje, ki ponuja celovite rešitve za zeleno in digitalno preobrazbo, s katerimi podpira tehnološki in trajnostni razvoj svojih naročnikov in partnerjev. S svojimi znanji in izkušnjami s področja intralogistike se uveljavlja tudi na nemškem trgu, kjer za Bavarsko državno opero postavlja avtomatizirano visokoregalno skladišče za kulise.

Projekt izgradnje novega skladišča, ki se navezuje na zdajšnje skladišče, vključuje projektiranje, dobavo in izgradnjo jeklene regalne konstrukcije za 450 skladiščnih mest za posebne zabojnike za kulise, skupaj s streho in fasado, posebne dvižne platforme za dostavo in odpremo zabojnikov, avtomatsko regalno dvigalo, ki je posebej razvito za manipuliranje teh zabojnikov, transporterje ter dobavo 186 zabojnikov. Trenutno se končujejo montaža in zagon tehnološke opreme, povezava z zdajšnjim skladiščnim sistemom ter integracija in razširitev IT-sistema za upravljanje skladišča. V prihodnjih štirih letih oziroma med garancijsko dobo bo Riko celoten skladiščni sistem tudi vzdrževal. V izvedbo je Riko vključil slovenska podjetja, kot so Iskra Impuls, Monter Kocjan, Schwarzmann, ter nemška proizvajalca Bueter Hebetechnik in Altmann.

Rikovi projekti na področju avtomatiziranih skladišč in intralogističnih sistemov so vedno izvedeni po meri naročnika s stališča zagotavljanja zahtevanih zmogljivosti in materialnih pretokov in tudi izbire najustreznejše tehnološke rešitve. Na temelju dolgoletnih bogatih izkušenj na področju tehnoloških rešitev in inženirskih znanj Riko uspešno rešuje posebne izzive skladiščenja in intralogistike na področju farmacevtske industrije, avtomobilske in elektroindustrije, prehrambne industrije, e-trgovine ter tudi kulturno-umetniških ustanov.

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic