PUKLAVEC FAMILY WINES

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Naziv vinar leta je vinska klet na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona prejela že šestkrat (2022, 2021, 2020, 2018, 2016, 2014). Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec določil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet spet skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva.

Vinska klet, ki gradi na dediščini odličnosti, je največji slovenski izvoznik vin, ki oskrbuje več kot 20 držav po vsem svetu. Njihova vina so prejela najvišja priznanja na najprestižnejših mednarodnih vinskih ocenjevanjih in so najbolj znana po svojem svežem, sadnem in mineralnem značaju.

Obdelujejo več kot 500 hektarjev vinogradov v jeruzalemsko-ormoški regiji, kjer še danes večino grozdja trgajo ročno. S certifikatom IFS je vinska klet nedavno pridobila trajnostna standarda Global GAP in Global GRASP. Njihovo poslanstvo je dodatno zmanjšati svoj ogljični odtis in do leta 2030 doseči cilj neto ničelnih emisij.

 

Linija Seven Numbers
Njihova najbolj ekskluzivna vina so združena pod blagovno znamko Seven Numbers in predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec. Geografska lokacija je tu ključnega pomena. Najboljši vinogradi, iz katerih prihajajo ta vina vrhunske kakovosti, so označeni s sedemmestnim številom, kar je zapisano tudi na steklenici posameznega vina. S tem je dosežena sledljivost vsake steklenice, saj se točno ve, s katere vrhunske lege prihaja grozdje. Razumevanje posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal zahteva predanost in znanje strokovnjakov kleti Puklavec Family Wines.

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic