So naložbe v plemenite kovine (fizična oblika) lahko primerna alternativa za večanje vrednosti vašega podjetja v novi realnosti?

‘’Zakon o izdelkih iz plemenitih kovin kot plemenite kovine opredeljuje platino, zlato, paladij in srebro. Njihova glavna razlika v primerjavi z drugimi kovinami in materiali nasploh je, da so redke in imajo visoko ekonomsko vrednost, ki jo tudi dobro ohranjajo. Zato niso zanimive le za industrijske namene, temveč tudi kot naložbena možnost oziroma naložbene dobrine oz. blago (investment commodities)”, lahko o pomembni alternativi finančnih ukrepov za novo realnost preberemo v reviji Sirius Slovenskega inštituta za revizijo iz leta 2021.

Zakaj se slovenska podjetja te alternative ne poslužujejo?

V teku je raziskava ‘Perspektivnost naložbenih plemenitih kovin za bilance podjetij’, ki preverja potencial naložbenih plemenitih kovin (fizična oblika) tudi kot alternative delu obstoječih finančnih ukrepov v podjetju za zagotavljanje likvidnosti, ohranjanje vrednosti premoženja, upravljanje sistemskih tveganj, nagrajevanje zaposlenih in posledično zagotavljanje neprekinjenega poslovanja podjetja v novi realnosti. Ker kljub zakonski podlagi tovrstna praksa v slovenskem okolju še ne obstaja, je namen raziskave preveriti stališča vodstev podjetij, odločevalcev in nadzornikov gospodarskih (nefinančnih) družb, tudi lastnikov kapitala, glede uvedbe naložbenih plemenitih kovin v fizični obliki v bilance podjetij, konkretno, kje v tematiki vidijo ovire, kje priložnosti, katere podlage potrebujejo za svoje odločitve o novih finančnih ukrepih v novi realnosti. Naročnik te strokovne, anonimne spletne raziskave je Elementum Evropa EWIV.

Vodstva podjetij, odločevalci oz. nadzorniki lahko s sodelovanjem v raziskavi že skozi sam spletni vprašalnik spoznajo nekaj uvidov v alternativne finančne ukrepe podjetja v aktualnem času. Raziskava je dostopna tule.

Deli:

Povezana vsebina

Janez KRIZAN, direktor razvoja novih poslovnih modelov in inovacij, A1 Slovenija, 7. Agrobiznis konferenca
12.02.2020 Foto: Jernej Lasič
AKADEMIJA
Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic