Svež argument v prid službenim električnim vozilom

Ker je transport eden ključnih dejavnikov zdaj že kritičnega onesnaženja našega planeta, električna vozila pa naj bi bistveno prispevala k razogljičenju prometa, velja opozoriti na letošnjo novost glede odbitka in obračunavanja DDV ter bonitetah, če podjetje kupi električni avto in ga zaposleni uporablja tudi za zasebne namene.

»Po sprejemu novele Zakona o dohodnini je nakup električnega vozila veliko bolj privlačen, saj je v zakonu določeno, da ni treba obračunati in plačati bonitete, če zaposleni uporablja osebni električni avtomobil za zasebne namene, in to ne glede na vrednost osebnega električnega avtomobila, ki ga zaposleni uporablja. Pri dragih avtomobilih, kjer so vrednosti bonitete za zasebno rabo lahko tudi tisoč EUR ali več na mesec, je takšna ugodnost lahko pomembna prednost tako za zaposlenega kot za delodajalca in ob dejstvu, da se lahko od nabave električnih vozil uveljavlja tudi olajšava, je to še dodatna draž, ki bo verjetno še več ljudi prepričala v nakup električnih vozil,« pojasnjuje Rosana Dražnik, magistra davčnega prava in preizkušena davčnica pri Slovenskem inštitutu za revizijo z več kot 20-letnimi izkušnjami iz davčnega svetovanja.

Dražnikova bo 31. maja vodila seminar Kakšni davki se plačujejo na službene avtomobile?, ki ga organizira Poslovna akademija Finance in na katerem bo opozorila tudi na s tem povezane in številne druge pasti davkov in dokazovanja stroškov pri nabavi, prodaji, najemu in uporabi službenih avtomobilov v službene in zasebne namene.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic