Dileme računovodij pri obračunu in knjiženju osebnih prejemkov

Med računovodskimi delavci, ki se ukvarjajo z obračuni in knjiženji osebnih prejemkov, se porajajo številna vprašanja in dileme.

Najpogostejša med njimi se dotikajo obračuna višine bolniškega nadomestila, kako popravljati obrazec REK-1 v primeru vračil preveč plačanega regresa za letni dopust, sorazmerni del regresa za letni dopust, višine odpravnin, višina prispevkov neplačanega dopusta, pogoji za delo od doma, vrste bonitet in njihova višina, zaposlovanje invalidov nad kvoto in poraba neplačanih prispevkov, upravičenost za ločeno življenje in terenski dodatek, neizkoriščenost dopusta tekočega leta in njegov prenos.

Na Poslovni akademiji zato organiziramo enodnevno delavnico, kjer bo na vprašanja odgovarjala doc. dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon., samostojna podjetnica, ki se ukvarja s podjetniškim svetovanjem in izobraževanjem. Je članica izpitne komisije za potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije računovodja, knjigovodja in organizator in predsednica odbora za izobraževanje pri društvu računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor. Izvaja najrazličnejše strokovne seminarje in je urednica in soavtorica različnih strokovnih publikacij ter priročnikov s področja računovodstva, financ, kontrolinga in davkov, ima pa tudi praktične izkušnje z vodenjem računovodstva in financ v industriji, bančništvu in gradbeništvu.

Na seminarju bo predstavila, kako obračunati in knjižiti najrazličnejše obračune osebnih prejemkov.

  • Prav tako bomo skupaj pregledali vso potrebno zakonodajo, ki jo morate upoštevati pri obračunu osebnih prejemkov.
  • Seznanili vas bomo tudi s tem, kaj stroški obračunov osebnih prejemkov pomenijo za delodajalce, tako z računovodskega kot davčnega vidika.
  • Predstavili vam bomo tudi vsebino drugih prejemkov iz delovnega razmerja ter pogodb civilnega prava in njihov vpliv na poslovanje delodajalcev in obdavčitev zaposlenih.
  • Seznanili vas bomo z oddajo posameznih REK-obrazcev.

Če se tudi vi srečujete z določenimi dilemami ali ste morda začetnik na področju obračunavanja dohodkov fizičnih oseb, vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju 24. oktobra 2019 na GZS v Ljubljani. Več na akademija.finance.si/fizicne-osebe-2019

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI
750 x 500_NASLOVNA_AKADEMCEK 2023_2024
AKADEMIJA

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic