DRUŽINSKO PODJETNIŠTVO – TEMELJ INOVACIJ, TRADICIJE IN USPEHA

SPIRIT Slovenija je ključni akter pri spodbujanju razvoja in rasti družinskih podjetij ter ustvarjanju ugodnega poslovnega okolja za njihovo delovanje.

Slovenska družinska podjetja imajo bogato tradicijo ter igrajo pomembno vlogo pri spodbujanju inovacij in trajnostne gospodarske rasti v državi. Večino podjetniškega sektorja pri nas predstavljajo družinska podjetja, ki s svojo vizijo, predanostjo in vztrajnostjo postavljajo nove standarde v svojih panogah.

Podjetji Varis in Lotrič sta izjemna primera uspešnih družinskih podjetij. Varis je pionir na področju gotovih kopalnic ter betonskih elementov za skate parke in pump track steze. Podobno uspešna je tudi Lotričeva zgodba, ki se ukvarja z razvojem tehnološko dovršenih, a za uporabo enostavnih meroslovnih izdelkov. Obe podjetji sta tudi ponosna ambasadorja slovenskega gospodarstva nacionalnekomunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini “I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.”

Bogata tradicija družinskega podjetništva in prizadevanja SPIRIT Slovenija pomembno vplivajo na slovensko gospodarstvo. Cilj je ustvariti pogoje, v katerih družinska podjetja lahko uspevajo in se razvijajo. Ključna pri tem je podpora družinskim podjetjem pri razvoju strategij, upravljanju, povečanju konkurenčnosti ter premagovanju vsakodnevnih izzivov. Podjetniki, ki se znajdejo pred izzivi prenosa lastništva imajo možnost prijave na svetovalni intervju: https://www.podjetniski-portal.si/programi/druzinsko-podjetnistvo , na katerem dobijo vse potrebne informacije in usmeritve za uspešen prenos lastništva.

Z odličnim delom družinskih podjetij ter podporo SPIRIT Slovenija se ohranja močna podjetniška kultura in gradi trajnostna prihodnost slovenskega gospodarstva.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic