Idrijsko-cerkljanski forum o pospešku turizmu

30. avgusta bo v Mestnem muzeju Idrija potekal Idrijsko-cerkljanski forum, na katerem bo v ospredju vprašanje, kako ob razvoju pametnih mest pospeševati turizem.

Na forumu bodo uspešne primere iz prakse predstavili Katarina Kenda iz hribovske vasi Idrijske Krnice, Peter Poljanec iz podjetja Kaskader ter Jože Podobnik iz Pivovarne Zajc. Na okrogli mizi o pospešku turizmu bosta sodelovala direktorica Zavoda za turizem Valerija Božič ter direktor LTO Laufar Cerkno Gregor Novaković in med drugim odgovarjala na vprašanja: kaj so ključne prednosti in potenciali razvoja pametnih mest; kje lahko v tem najde koristi lokalni turizem; ter kako se lahko preko izkušenj cerkljanskega turizma razvija tudi idrijski turizem?

Na dogodku, katerega udeležba je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna, bodo predstavljene tudi  možnosti ugodnega financiranja malih in srednje velikih podjetij ter občin.

Idrijsko-cerkljanski forum je del razvojnih posvetov, s katerimi želijo Finance prispevati k razvoju regij. Letos poteka že deveti cikel teh brezplačnih popoldanskih srečanj, ki predstavljajo središče za razpravo o razvojnih poteh posamezne regije in poligon za dobre podjetniške rešitve.  Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic