Kaj so med novostmi, na policah široke potrošnje, za leto 2020, izbrali slovenski kupci

V sklopu projekta Izbran Produkt leta je v raziskavi za leto 2020, 34  produktov nagrajenih za njihovo odličnost in inovativnost. Večina njih je iz prehrambene industrije.

V dvorani Lutkovnega gledališča Ljubljana so 11. februarja že 8. leto zapored podelili priznanja Izbran Produkt leta za nove, izboljšane, spremenjene in inovativne produkte, ki so jih v posamičnih kategorijah izbrali izključno slovenski potrošniki sami. Nagrajenih je bilo 18 različnih proizvajalcev v 34 kategorijah. Kupci so tako spet pridobili odličen nakupni nasvet.

Le čevlje sodi naj kopitar je slovenski pregovor in produkte široke potrošnje naj sodijo le kupci, velja v izboru za Izbran Produkt leta. Da je uporabnik in njegovo mnenje najboljše merilo izdelka je temelj koncepta, ki domuje v Sloveniji že 8. leto zapored. Priložnost ocenjevanja, izraz svojega mišljenja in izkušnje s produkti ponuja kupcem samim. Tako so tudi letos kupci izbrali novosti, ki so jih v različnih kategorijah prepričale, ter bodo tako izpostavljene odličen nakupni nasvet slehernemu slovenskemu potrošnika na policah slovenskih trgovcev ali pri ponudnikih.

Več kot 200 produktov je sodelovalo v raziskavi in med nominiranimi s strani proizvajalcev jih je letos 34 osvojilo naziv Izbran Produkt leta 2020. Na sam izbor in rezultate so vplivali izključno slovenski uporabniki v vseobsežni neodvisni raziskavi, ki jo za Izbran Produkt leta že vrsto let uspešno izvaja priznana, mednarodna raziskovalna hiša Nielsen. Kupci so ocenjevali inovativnost in atraktivnost produktov v raziskavi in podali oceno o svoji nakupni nameri. Temu se že drugo leto zapored prištejejo rezultati neodvisnega testiranja izdelkov med kupci, ki izdelke odnesejo domov in jih uporabijo kot to počnejo običajno ali koristijo produkte ponudnikov, enako kot v vsakdanjem življenju.

»Mercator želi biti prva izbira kupcev predvsem zaradi pestre izbire kakovostnih izdelkov po katerih kupci najbolj povprašujejo.  Ko so s ponudbo in izdelki zadovoljni, se radi vračajo. In ker nam je mnenje kupcev in njihovo zadovoljstvo najpomembnejše, sodelujemo tudi v projektu Produkt leta in nas veseli, da se projekt tako uspešno razvija, saj so inovativni pristopi do kupcev na našem trgu še kako potrebni.« je izjavila Viktorija Radojević Mavrič, izvršna direktorica marketinga in razvoja Skupine Mercator

»Merkur v svoji več kot 120-letni zgodovini sledi vodilu kakovosti, ki jo gradimo na prepoznavno dobrih storitvah. Kakovost se tako kaže tudi v naši ponudbi. Na trgovske police namreč umeščamo širok nabor skrbno izbranih izdelkov kakovostnih blagovnih znamk. Odseva tudi v našem prodajnem osebju, ki je kupcem vedno na voljo za strokoven nasvet. Svojo zavezo kakovosti tako izkazujemo tudi s podporo projektu Izbran produkt leta 2020. Verjamemo, da gre za verodostojen znak odličnosti in inovativnosti produktov, ki jim lahko potrošnik zaupa. Ker Merkurjeva ponudba vključuje najboljše za kupce pod sloganom »Vse urejeno«, v naš prodajni izbor z veseljem vključujemo tudi izdelke z oznako Izbran produkt leta.« pa meni Lidija Rakuša, direktorica marketinga, Merkur trgovina, d.o.o.

»Znamka Izbran Produkt leta – pečat, že 8.leto zapored objavlja izbor slovenskih kupcev. Koncept se je osnoval iz potrebe kupca, da bi v množici ponujenih izdelkov lahko skrajšal nakupni proces, z dobrim nakupnim nasvetom. Nasvet mora biti pošten in dobronameren. Tako smo od samega začetka uveljavili metodologijo, ki je transparentna, neodvisna. Skupaj z ACNielsen stalno razvijamo metodologijo in ponosni smo, da uspešno nadgrajujemo našo storitev, ki ji zaupajo proizvajalci in partnerji ter seveda slovenski kupci, katerim je nakupni nasvet Izbran Produkt leta tudi namenjen.« Gregor Gorenc, izvršni direktor, Product of the Year Adria.

IZBRANI PRODUKTI LETA 2020:

AVE PIŠČANČJI FILE BREZ GSO

PANVITA MIR

ROWENTA EXPLORER ROBOTSKI SESALNIK

Rowenta – GROUPE SEB

PRESAD BIO ZELENJAVNI SOK RDEČA PESA

PRESAD

GORIVA Q MAX

PETROL

SPORT MÜSLI ZLATO POLJE

ŽITO in PODRAVKA SLOVENIJA

ALPSKO linija mlečnih izdelkov

LJUBLJANSKE MLEKARNE

SUPER KRUH

Pekarna Grosuplje -DON DON

AVE PIŠČANČJA HRENOVKA BREZ OVOJA IN BREZ GSO

PANVITA MIR

PERSIL DISCS

HENKEL

PROTEINI.SI PROTEIN BAR

ROLNET

SOMAT GOLD GEL ANTI-GREASE

HENKEL

JUBIN DECOR UNIVERSAL

JUB

KOTANYI SPICES & DRINKS

KOTANYI

VILEDA PURACTIVE GOBICE ZA ČIŠČENJE POSODE

FREUDENBERG

PLANICA sladoledi

LJUBLJANSKE MLEKARNE

AVTOPRALNICA PETROL

PETROL

LOACKER DOUBLE CHOC

LOACKER

AVE LESKOVAČKI ČEVAPČIČI S KAJMAKOM

PANVITA MIR

BENQUICK KAKAV S 30% MANJ SLADKORJA

MERCATOR EMBA

SIGGI’S SKYR

LJUBLJANSKE MLEKARNE

PALOMA MULTI FUN DESIGN & PERFUME

PALOMA

AVE DIMLJENE PIŠČANJČJE PRSI BREZ GSO – narezek

PANVITA MIR

FRESH beef burger

PETROL

TEFAL KUHINJSKA POSODA Z NEOPRIJEMLJIVO OBLOGO

Tefal – GROUPE SEB

AVE PIŠČANČJI ČEVAPČIČI NA LESKOVAČKI NAČIN

PANVITA MIR

PRESAD 100% SOKOVI

PRESAD

PLANET BIO proteinski prigrizek

PLANET BIO

MAGNESIUM DIASPORAL DEPOT Mišice + živci

Protina GmbH Nemčija, v sodelovanju s podjetjem Vivalis, d.o.o.

GORENJKA LINO LADA polnjena čokolada

ŽITO in PODRAVKA SLOVENIJA

AVE ANDRAŽEVA KLOBASA – narezek

PANVITA MIR

LINO NUTRI BALANCE CHIA in OATS

ŽITO in PODRAVKA SLOVENIJA

MARELIČNO TERMOSTABILNO POLNILO ZA PEKO

PRESAD

TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE

Tefal – GROUPE SEB

OMEGOL linija izdelkov

ZVIJEZDA PLUS

Kaj je Izbran Produkt leta?

IZBRAN PRODUKT LETA (Voted Product of the Year) je največja svetovna potrošniško-glasovana nagrada za trženje inovacij. Ustanovljena v Franciji leta 1987, trenutno deluje v več kot 45 državah po vsem svetu z istim namenom: voditi potrošnike do najnovejših izdelkov na trgu in nagraditi proizvajalce za kakovost in inovativnost na področju izdelkov in trženja. Pečat IZBRAN PRODUKT LETA je podprt z glasovi  slovenskih gospodinjstev in tako zaupanja vreden nakupni nasvet,. Je univerzalen in verodostojen znak potrošniškega glasu in izbire, ter prepoznavnosti, ker so le kupci edini pravi ‘strokovnjaki’, kar zadeva množične maloprodajne izdelke in storitve.

Deli:

Povezana vsebina

Mekinjski Samostan - fotografije sob
AKADEMIJA
Janez KRIZAN, direktor razvoja novih poslovnih modelov in inovacij, A1 Slovenija, 7. Agrobiznis konferenca
12.02.2020 Foto: Jernej Lasič
AKADEMIJA
Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic