Vroča točka podjetništva na drugi strani Alp

Le skok čez Alpe je potreben, da se znajdete v poslovnem središču raziskav, inovacij, visokotehnološke proizvodnje, sodelovanja na vseh ravneh in do narave prijaznega trajnostnega, krožnega gospodarstva.

Avstrijska Koroška je v zadnjih letih pritegnila velika podjetniška imena, kot so največji proizvajalec mikročipov na svetu Infineon, IBM, Siemens in Flextronics. Tudi s tem je bilo ustvarjeno podjetniško okolje, ki deluje izjemno podporno in stimulativno na celo vrsto manjših podjetij iz najrazličnejših panog. Tu cvetijo podjetja s področij mikroelektronike, informacijskih tehnologij, strojegradnje, lesarstva, trajnostnega gospodarstva, logistike in drugih.

Strategija je osrednji pojem gospodarskega razcveta avstrijske Koroške. »Deželna vlada se je strateško odločila, da bo podpirala razvoj, ki se je nakazoval z interesom velikih podjetij,« pravi Simon Pöpperl, predstavnik deželne vlade. »Dokaz, kako resno smo zastavili svojo podporo gospodarskemu razvoju, je tudi Koroška fundacija za promocijo gospodarstva (KWF). Takšnega sklada nimajo v vseh avstrijskih deželah. Ustanovljen je bil z jasno vizijo, da avstrijska Koroška postane eno od najmočnejših središč za tehnologijo, pametno specializacijo, raziskave, inovacije in trajnostno gospodarstvo. Pokazati želimo, da meja ni in da lahko slovenska podjetja s koroškimi sodelujejo tako, kot sodelujejo med seboj v Sloveniji. Iskreno cenimo vaše znanje in inovacije ter si zato tudi želimo, da bi zares sodelovali – da bi delali skupaj in se učili drug od drugega. Na avstrijskem Koroškem je resnično mogoče skoraj vse: posel, investicije, razvoj, delo in življenje!«

Več na:

Deli:

Povezana vsebina

Group of business people collaborating on project  in office
OGLAS
prosperita-600x400
OGLAS

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic