Znanje in izkušnje usmerjamo v tehnološki napredek in razvoj

Elektroinštitut Milana Vidmarja

V vodilni slovenski inženirski in znanstvenoraziskovalni organizaciji na področju elektroenergetike in splošne energetike že 75 let soustvarjamo napredno proizvodnjo, kakovosten prenos in zanesljivo distribucijo električne energije.

Strokovnjaki Elektroinštituta Milana Vidmarja uresničujemo vizijo našega ustanovitelja, izjemnega znanstvenika prof. dr. Milana Vidmarja, ki je v energetski stroki ob vrhunskem inženirskem znanju in inovativnosti vedno spodbujal trajnostne in aplikativne rešitve z mislijo na človeka, družbo in okolje.

“Znanje in izkušnje na Inštitutu usmerjamo v načrtovanje, razvoj, gradnjo, obratovanje in vzdrževanje elektroenergetskih naprav ter sistemov, ki so gradniki celovite preskrbe z električno energijo v Sloveniji. Obvladujemo specialna znanja in smo usmerjeni tako v izboljšave tehnoloških rešitev kot tudi na vplive delovanja elektroenergetskih naprav in sistemov na okolje”, poudarja Igor Podbelšek, vodja oddelka, Elektroinštitut Milan Vidmar

Zavezani smo nadgradnji in prenosu znanja, zato sodelujemo pri številnih mednarodnih projektih in z različnimi znanstvenoraziskovalnimi ustanovami doma in v tujini. Raziskujemo ter praktično uporabljamo spoznanja pri postopkih in napravah za pretvorbo raznih energij v električno tako v gospodarstvu kot industriji. Smo partnerji energetike.

Spoznajte naša prizadevanja na www.eimv.si.

 

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic