Intervju: Kako z inovativno tehnologijo do boljše produktivnosti podjetja?

Pred dogodkom o digitalni transformaciji, ki bo 22. maja na Ljubljanskem gradu smo se pogovarjali z Angelino Vučković, direktorico Canon Hrvaška & vodja B2B Adria.

Kako Canon dopolnjuje narativ digitalne transformacije?
Canon izkorišča svoj vodilni položaj na trgu tiskanja in slikanja za ponudbo celovitega nabora rešitev, ki ustrezajo spreminjajočim se potrebam podjetij. Canon je razvil svojo ponudbo izdelkov za tiste organizacije, ki prehajajo z analognih na digitalne sisteme, tako da se ujemajo s temi spremembami. Canon se zaveda zmanjševanja povpraševanja po tradicionalnih tiskalnih obsegih in povečane potrebe po robustni zaščiti podatkov, zato ponuja integrirane rešitve, ki vključujejo strojno opremo, programsko opremo in storitve znotraj enotnega ekosistema.

Naše storitve upravljanja tiskanja (Managed Print Services – MPS) in rešitve za sodelovanje na delovnem mestu so ključne komponente strategije digitalne preobrazbe. Te rešitve smo zasnovali za poenostavitev operacij in izboljšanje produktivnosti za podjetja na različnih stopnjah njihove digitalne poti. S ponudbo fleksibilnih možnosti uvajanja – na osnovi oblaka, na lokaciji ali hibridnih modelov – Canon zagotavlja, da se te rešitve lahko prilagodijo specifičnim potrebam in željam različnih organizacij.


Kaj za vas pomeni uspešna digitalna preobrazba in kako podpirate podjetja pri njenem doseganju?
Uspešna digitalna transformacija je tista, pri kateri organizacija učinkovito doseže svoje edinstvene cilje, povečuje produktivnost, dobičkonosnost in varnost. Zaznamovana je z integracijo naprednih tehnologij, ki poenostavljajo operacije, povečujejo učinkovitost, zagotavljajo robustno zaščito podatkov in spodbujajo trajnostno delovno okolje.

Glavni izzivi so začetek procesa transformacije, izbira ustreznih rešitev in zagotavljanje nemotene izvedbe brez motenja vsakodnevnih delovnih tokov.

Canonov pristop se osredotoča na povečanje produktivnosti, dobičkonosnosti in varnosti. Zagotavljamo inovativno tehnologijo, ki digitalizira procese, povečuje skupno učinkovitost in varuje podatke.
Digitalizacija in upravljanje dokumentov: ponujamo inovativne rešitve za varno zajemanje, upravljanje in distribucijo dokumentov. Te rešitve zagotavljajo zaščito podatkov in dostopnost v različnih okoljih, kar revolucionira ključne poslovne operacije od administrativnih nalog do upravljanja človeških virov. To podjetjem omogoča, da postanejo bolj agilna, učinkovita in konkurenčna.
Optimizacija stroškov, povezanih s tiskanjem: naše storitve upravljanja tiskanja (MPS) omogočajo podjetjem, da poenostavijo svoje tiskalne procese, znižajo stroške in spodbujajo trajnost. Ta storitev optimizira tiskalno infrastrukturo, kar jo naredi stroškovno učinkovitejšo in prijazno do okolja.
Podpora prilagodljivosti delovnega mesta: s preoblikovanjem delovnega mesta pomagamo izboljšati odpornost, učinkovitost in splošno izkušnjo za zaposlene in stranke. Ta modernizacija tudi spodbuja večjo trajnost.


Kako vaše digitalne rešitve povečujejo produktivnost pisarne in timsko delo?
Canonove digitalne rešitve občutno povečujejo produktivnost pisarne in izboljšujejo timsko delo z zagotavljanjem naprednih orodij in sistemov, ki poenostavljajo delovne tokove, spodbujajo sodelovanje in zagotavljajo nemoteno povezavo med oddaljenimi in pisarniškimi delovnimi okolji.

Dobčkonosnost – prihranek stroškov:

  • Optimizacija števila zaposlenih: s samodejnim izvajanjem rutinskih nalog, kot so ustvarjanje dokumentov, odobritve in zajemanje zapisov, Canonove rešitve zmanjšujejo potrebo po obsežnem ročnem delu, kar omogoča podjetjem učinkovito delovanje z zmanjšanim številom osebja.
  • Prihranek časa: avtomatizacija in poenostavljeni delovni tokovi prihranijo veliko časa, kar omogoča zaposlenim, da se osredotočijo na naloge z višjo vrednostjo, ki prispevajo k osnovnim ciljem podjetja.

Produktivnost – optimizirani procesi:

  • Natančnost: avtomatizirani procesi zmanjšujejo tveganje za človeške napake, kar zagotavlja, da so naloge opravljene natančno in dosledno. Ta zanesljivost povečuje skupno produktivnost z zmanjšanjem potrebe po vnovičnem delu in popravkih.
  • Varnost: Canonove rešitve dajejo prednost varnosti podatkov, kar zagotavlja, da so občutljive informacije zaščitene skozi celoten življenjski cikel. To varno okolje omogoča zaposlenim, da sodelujejo samozavestno in učinkovito, saj vedo, da so njihovi podatki varni.

Fizična pisarna se razvija v dinamičen prostor, namenjen sodelovanju in inovacijam. Canonova tehnologija omogoča nemoteno interakcijo in komunikacijo med člani ekipe, ne glede na to, ali so v pisarni ali delajo na daljavo. Podpiramo prilagodljive delovne prostore, ki ustrezajo različnim delovnim slogom in željam.


Kako zagotavljate kibernetsko varnost svojih rešitev?
V današnjem podatkovno usmerjenem svetu Canon zagotavlja robustno kibernetsko varnost s celovitim pristopom, ki združuje različne varnostne protokole in rešitve, izkorišča napredne varnostne ukrepe ponudnikov oblakov in uvaja stroge zaščite na lokaciji. Canon določa in izvaja celovite varnostne procese, omejuje dostop do občutljivih podatkovnih baz z nadzorom dostopa na podlagi vlog in večfaktorsko avtentikacijo ter uporablja podrobne funkcije spremljanja in poročanja za beleženje in pregled vseh poskusov dostopa.


Katere rešitve so po mnenju Canona nujne za trajnostno prihodnost?
Canonova zaveza k trajnosti se izkazuje skozi izdelke z majno porabo energije, kar podjetje loči od drugih ponudnikov. Canon zmanjšuje svoj okoljski odtis s prehodom v digitalni svet in optimizacijo delovnih tokov. Podjetja lahko precej prihranijo pri infrastrukturi z uporabo možnosti SaaS in PaaS, kar dodatno spodbuja trajnost.

Canon poudarja trajnost skozi pobude, ki zmanjšujejo izpuste ogljika, povečujejo učinkovitost virov in podpirajo krožno gospodarstvo. Nagrada ecovadis gold za okoljske pobude dokazuje, da je Canon zavezan zmanjševanju odpadkov in doseganju neto ničelnih emisij ogljikovega dioksida do leta 2050. Ta prizadevanja poudarjajo Canonovo vlogo pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti in spodbujanju podjetij, da sprejmejo odgovorne prakse.

Vljubno vabljeni na dogodek Prijazna tehnologija: Ključ do učinkovitosti in zadovoljstva v sodobnem podjetju, ki bo 22. maja na Ljubljanskem gradu. Udeležba je BREZPLAČNA. Prijava pa, zaradi zagotovitve prostih mest, obvezna. Vaše prijave sprejemamo tukaj.

Deli:

Povezana vsebina

Businessman,Hand,Touching,Of,Digital,Data,Network,Transformation,For,Next
Novica, PARTNERSKI DOGODKI

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic