Pozitivne izkušnje slovenskega izvoza v zadnjih mesecih – Izvozni fokus tokrat prek spleta

22. oktobra letos Poslovna akademija Finance organizira 21. Izvozni fokus z naslovom Mednarodno poslovanje po/s Covid-19, ki bo tokrat potekal v digitalni obliki. Dogodek se bo osredotočil na pozitivne izkušnje, ki so jih slovenski izvozniki pridobili v zadnjih mesecih. »Ne bomo govorili, kaj so izvozniki počeli v zadnjih mesecih, ampak kaj so naredili oz. kaj je potrebno spremeniti, da bi bili pripravljeni na mesece, ki so tu. Kaj narediti, da bomo čez dve leti lahko rekli, da je bila kriza priložnost in smo jo izkoristili za rast mednarodnega poslovanja«, napoveduje programski vodja izvoznih fokusov Primož Hvala. Svoje pozitivne izkušnje bodo delili predstavniki podjetij Špica International, Steklarna Hrastnik, Efos, UVC Solutions in Epidemic. 

Pripravljenost mednarodnega poslovanja na obdobje po/s COVID- 19

Direktor podjetja Špica International Tone Stanovnik bo spregovoril o tem, kaj in kako so naredili, da je njihov celoten proces od marketinga in prodaje do implementacije in podpore po celem svetu popolnoma pripravljeno na delo na daljavo. Predsednik uprave Steklarne Hrastnik Peter Čas bo predstavil drugačen del realnosti novega koronavirusa – kako se odzvati, ko končni uporabniki vaših izdelkov ne morejo več uporabljati, in ko veste, da se bodo vaše kapacitete v proizvodnji s končanjem investicije še povečale.  

Širjenje mednarodnega poslovanja v času koronakrize

O izzivih mednarodne širitve, stalni skrbi za razvoj izdelka in postavitvi mednarodne prodaje, bo skozi izkušnje podjetja Efos spregovoril direktor Matej Štefančič. Soustanovitelj UVC Solutions Matej Rajk bo delil izkušnjo podjetja pri pridobivanju distributerjev in širitvi prodajne mreže, soustanoviteljica in direktorica podjetja Epidemic Nika Kristina Butina pa bo izpostavila stroškovno in promocijsko učinkovit način, kako priti do kupcev – s pomočjo ljudi, ki so sicer manj poznani od »influencerjev«, a imajo večji vpliv.

Odkljuknica poslovnega zdravja

Udeležence 21. Izvoznega fokusa bo nagovorila tudi poslovna in finančna svetovalka Nadja Zorko, ki bo opozorila na vse, kar je glede poslovanja v teh turbulentnih časih priporočljivo preveriti.

Več podrobnosti o 21. Izvoznem fokusu in prijava

 

Deli:

Povezana vsebina

Global economic crisis. Market crash and financial loss due to Coronavirus (COVID-19)
Izvozni fokus

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic