‘Koronazakulisje’ slovenskih izvoznikov

Kako naj podjetje čim bolje organizira mednarodno prodajo in marketing tudi v času Covid-19, da bi doseglo še bolje uspehe na tujih trgih, bo osrednja tema že 20. Izvoznega fokusa z naslovom Mednarodna prodaja v času COVID-19. Poleg strateških smernic in vpogledov v aktualno ‘koronazakulisje’ dveh slovenskih podjetij, ki se že dolga desetletja več kot uspešno spopadata z najrazličnejšimi ovirami, bo tudi tokratni Izvozni fokus predstavil veliko praktičnih primerov dobre prakse.

Različne trge, različne kupce in različne konkurente sta zadnje dogajanje in zaprtje gospodarskih dejavnosti različno prizadela. Kako to izkoristiti v svoj prid? Smernice za strateško spoprijemanje s koronakrizo bo udeležencem 20. Izvoznega fokusa predstavil Lovro Verhovšek (Deloitte).

Domel in Kolektor ETRA krizam kljubujeta že dolga desetletja, Matjaž Čemažar (Domel) in Peter Novak (Kolektor ETRA) pa sta poslovneža z veliko mednarodne kilometrine, ki bosta na dogodku predstavila, kako so se v obeh podjetjih odzvali v času karantene, kako danes vodijo aktivnosti s svojimi strankami in  kako se pripravljajo na mesece, ki so pred nami.

20. Izvozni fokus, ki bo 23. junija v Ljubljani, pa bo predstavil tudi veliko praktičnih primerov dobre prakse. Mateja Dermastia (Anteja ECG) in Geni Arh (Arhea) bosta govorila o tem, kako manjši izvoznik storitev razvije rešitev za Afriški trg – od ideje, njenega razvoja in pivotiranja s pomočjo raziskav. Benjamin Nikl (Skupina Prevent) bo na praktičnem primeru pokazal, kaj vse je treba imeti v mislih, ko razmišljamo o širitvi prodajnega programa.

Udeleženci dogodka bodo izvedeli tudi, kakšne možnosti imajo v tem trenutku izvozniki za financiranje svojih mednarodnih dejavnosti  (Leon Lebar – SID) in kje imajo izvozniki iz Slovenije največ težav, ko želijo pridobiti nove mednarodne kupce (Igor Panjan – Sales Helper Agency). Hkrati pa bodo prisluhnili izkušnjam v pomoč organizaciji učinkovitih digitalnih dogodkov – kar je ob aktualnih omejitvah in v luči morebitnega ‘novega vala’ epidemije še vedno nadvse aktualna tema.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic