Vas zanima, kam gre letos priznanje Najpodjetniška ideja?

Naslovna fotografija: Lani je priznanje Najpodjetniška ideja prejela ekipa UVC Solutions za SteriPro. Na sliki so (z leve proti desni) Jure Pucko, Matej Rajk in Tomaž Erjavec (Foto: Jure Makovec)

V Časniku Finance letos že 18. leto zapored izbiramo Najpodjetniško idejo. Med 10 finalisti, ki so nas v tokrat prav posebnem letu najbolj prepričali, bomo najboljšega izbrali na zaključnem dogodku, ki bo 20. maja ob 17. uri potekal v digitalni obliki. Pridružite se nam in se učite od najboljših, saj bodo z nami tudi podjetniki z izjemnimi zgodbami. Dogodek je brezplačen, nanj pa se lahko prijavite tukaj.

Na digitalnem dogodku bomo med drugim spoznali delo dr. Maše Jazbec Mikkel, prodorne raziskovalke, ki povezuje moč naših možganov neposredno z industrijo oziroma robotizacijo. Pojasnila bo, kako poteka interakcija človeka s strojem preko možganskega vmesnika in kaj to pomeni za prihodnost v gospodarstvu. Dr. Maša Jazbec Mikkel bo delila svoje razmišljanje, kako izrabiti potencial možganov, našega najmanj raziskanega organa na področju industrije, kako z vmesnikom z močjo misli usmerjati robota, kaj pomeni to za humanizacijo tehnologije ter kje je robotizacija v Sloveniji in kako nagovarjati mlade za robotiko.

Podjetniški navdih bomo iskali tudi v uspehu podjetja Fully, specializiranega skladiščnega centra za spletne trgovce, ki sta ga ustanovila Matej Fajdiga in Andraž Gavez. Podjetnik Andraž Gavez bo govoril o trendih in sreči v poslu, priložnostih in izzivih, ki jih prinaša spletno nakupovanje in krepitev tega sektorja. Pa tudi o izkušnjah iz mojačokolada.si, ki so prišle prav pri postavljanju podjetja Fully, ter o načrtih, ambicijah in konkurenčnih prednostih Fully.

Prisluhnili bomo izkušnjam 123 zero ekipe o prvem podjetniškem podpornem okolju, ki temelji na Etri načelih, o ambicioznih ciljih, kako ob izdelku ponuditi kupcu, da svoj prispevek k zmanjševanju podnebnih sprememb, trajnosti in k ohranjanju okolja prenesejo v svojo ponudbo. Kaj je potrebno za dobro sodelovanje, prenos znanja in za premagovanje ovir, ki bi jih neka ekipa sama težko premagala. In kako se lahko k temu priključijo vsi uporabniki izdelka 123 zero. Kaj je bolj pomembno? Uporaba izdelka ali sprememba, ki jo ta izdelek vizualizira. Z nami bodo Anja Pajtnar in Martin Leban, ustanovitelja 123 Zero ter Lenka Puh, družbeno odgovorna podjetnica in inovatorka, povezovalka ter direktorica podjetja Jazon in mentorica v Etri skupnosti.

Digitalni dogodek bo potekal 20. maja med 17.00 in 18.45. Poleg razglasitve zmagovalca boste lahko prisluhnili zgodbam mladih podjetnic in podjetnikov, ki segajo preko meja celin, iz ene industrije v drugo in ki humanizirajo tehnologijo. Prijava je brezplačna, oddate jo lahko tukaj.

Na dogodku bomo tudi razglasili letošnjega zmagovalca izbora najpodjetniška ideja. Pri kandidatihocenjujemo predvsem podjetniško kulturo, inovativnost, tržno privlačnost in pomen ideje za širše družbeno okolje. Polovico ocene dajo glasovi komisije, ki jo sestavljajo novinarji in uredniki Časnika Finance, drugo polovico ocene pa prispevajo bralci. Za svojega favorita lahko glasujete na spletni strani dogodka do petka, 14. maja, do 15. ure.

Z izborom Najpodjetniška ideja želi Časnik Finance javno spodbujati podjetništvo v Sloveniji. Inovativna podjetja in posameznike želimo promovirati in podpirati v vseh fazah podjetniškega procesa, ki se seveda začne že na idejni ravni. Z jasnim in glasnim poročanjem in komentiranjem podjetniških uspehov in izzivov želimo prispevati k oblikovanju takega poslovnega okolja, v katerem bo podjetništvo vedno nekaj zaželenega, koristnega in pozitivnega.

Deli:

Povezana vsebina

750-x-500_AGROBIZNIS_2023-real
IZBORI, KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic