25. Dnevi energetikov o izzivih in priložnostih energetske krize

18. in 19. aprila letos bo v Portorožu potekala tradicionalna, že 25. konferenca Dnevi energetikov, ki bo v središče postavila energetsko krizo ter njene izzive in priložnosti. Na konferenci bodo znani tudi dobitniki energetskih nagrad Časnika Finance, za katere se je mogoče prijaviti še vse do 17. marca.

Strokovni program dogodka, ki se je skozi leta uveljavil kot osrednji dogodek energetskih menedžerjev in strokovnjakov iz slovenskih podjetij, raziskovalnih inštitucij in vseh tistih, ki poslujejo po načelu učinkovite rabe energije, bo usmerjen v obvladovanje tveganj na energetskih trgih, učinkovite tehnološke rešitve in samooskrbo z energijo.

Predsednik programskega sveta konference Stane Merše pravi: »Kako preživeti izredne razmere, uspešno obvladati velika tveganja na trgih ter krizo izkoristiti za potrebno tehnološko in trajnostno prenovo podjetij so glavna vprašanja, s katerimi se spoprijemamo.«

»Samooskrba z energijo iz obnovljivih virov energije postaja dolgoročni konkurenčni vir energije, lokalne energetske skupnosti pa izredna priložnost za uspešno povezovanje in sobivanje industrije z lokalnim okoljem,« nadaljuje Merše, sicer vodja Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožefa Stefana.

Sistematično izvajanje ukrepov energetske učinkovitosti je ekonomsko donosno kot že dolgo ne, v kratkem pa bo na voljo tudi rekordno veliko razvojnih sredstev, kar prinaša izredno razvojno priložnost. Razvoj je najhitrejši pri izkoriščanju odvečne toplote, sončnih elektrarnah, proizvodnji vodika, hranjenju energije, prilagajanju odjema in trajnostni mobilnosti, še našteva Merše.

Prvi obrisi programa 25. Dnevov energetikov so že znani, do 3. marca pa je mogoča tudi zgodnja prijava.

Prijavite se na razpis za energetske nagrade!

Na 25. Dnevih energetikov bodo podelili tudi energetske nagrade Časnika Financ, za katere se je mogoče prijaviti še vse do 17. marca. Nagrade bodo podelili v štirih kategorijah, v vsaki od njih eno po izboru bralcev in drugo po izboru strokovne žirije: energetsko učinkovito podjetje ali ustanova; energetsko učinkovit projekt ali projekt energetskega pogodbeništva; promocijski projekt URE/OVE; in energetska učinkovitost v prometu in logistiki.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic