Ikea kmalu tudi v Portorožu!

20. in 21. septembra letos bodo v Portorožu potekali 23. Dnevi energetikov, osrednji dogodek energetskih menedžerjev in strokovnjakov. Glavni govorec konference, ki bo potekala pod naslovom »Kdaj, če ne zdaj? Energetska učinkovitost na valu zelenega okrevanja«, bo Aldo Lele, vodja za področje trajnosti v organizaciji IKEA Jugovzhodna Evropa.

Kot napoveduje predsednik programskega sveta konference in vodja Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožef Stefan Stane Merše, po letu dni pandemije COVID-19 vstopamo v izredno pomembno obdobje zelenega okrevanja, ki bo očitno precej drugačno od prejšnjih ustaljenih okvirjev: »Cene energentov so že dosegle predkrizno raven, cene ogljikovega dioksida pa so že precej višje, kar jasno nakazuje, da se pogoji in usmeritve našega delovanja izrazito spreminjajo. Prehod v podnebno nevtralnost z vrnitvijo ZDA dobiva globalno podporo in ostaja prednostna usmeritev EU tudi za izhod iz krize. V prihodnjih letih bo zato na voljo rekordno veliko razvojnih sredstev, kar pred nas postavlja velik razvojni izziv. Kdaj, če ne zdaj, je čas za premišljen energetski prehod – na letošnji konferenci bi radi odgovorili na čim več vprašanj, ki se vam ob tem postavljajo.«

Osrednji govornik letošnje energetske konference bo Aldo Lele, ki je v Ikei odgovoren za vodenje, razvoj in uvedbo projektov ter tem, povezanih s trajnostjo, na celotnem trgu Jugovzhodne Evrope. V predavanju z naslovom Kako IKEA kot eden največjih svetovnih trgovcev upravlja z energijo ter kakšne so njihove zaveze za doseganje podnebne nevtralnosti bo med drugim odgovoril na vprašanja:

  • Kateri so ključni stebri trajnostne strategije Ikee – kateri so ključni dejavniki motivacije?
  • Katere konkretne ukrepe bodo sprejeli, da postanejo ogljično nevtralni?
  • Katere nove tehnične rešitve so v trgovinah že uvedli oziroma jih načrtujejo za zmanjšanje porabe energije in izpustov?
  • Katere so ključne težave in izzivi, s katerimi se pri tem soočajo?
  • Kakšna je pri tem vloga zaposlenih?
  • Kako je ali bo trajnost dolgoročno donosna?
  • Kakšna so Ikeina pričakovanja do leta 2030: kako se bo spremenilo poslovno okolje in kako se bo na najpomembnejše spremembe prilagodila Ikea?

Več podrobnosti o 23. Dnevih energetikov, ki jih organizira Časnik Finance v partnerstvu z Institutom Jožef Stefan, je dostopnih na spletni strani konference

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic