Slovenija, regionalno logistično vozlišče?

17. oktobra letos bo na Brdu pri Kranju potekala že 7. konferenca Moving Slovenia. Premikamo Slovenijo je največja konferenca za infrastrukturo, logistiko in mobilnost v Sloveniji, ki bo poudarila trenutno stanje največjih slovenskih infrastrukturnih projektov, obravnavala potrebe in perspektive logističnega sektorja ter predstavila nove priložnosti pri projektih logistike in mobilnosti. Poseben poudarek tokratnega dogodka, ki ga organizirata Časnik Finance in Advantage Austria, bo na razvoju Slovenije kot regionalnega logističnega vozlišča. 

Konferenco bo otvorila veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji mag. Elisabeth Ellison-Kramer v družbi predstavnikov organizatorjev, direktorja in glavnega urednika Časnika Finance Petra Frankla ter namestnice direktorja Advantage Austria Slovenija Claudie Angermayr.

Zakaj so se odločili za Slovenijo

Uvodno predavanje bo pripadlo predstavniku novega logističnega centra trgovca Tedi, ki gradi doslej največje logistično središče v državi. Skladišče za Tedi meri 62 tisoč kvadratnih metrov, to bo največja skladiščna stavba v Sloveniji. Za zdaj je največje Lidlovo skladišče v Arji vasi (55 tisoč kvadratnih metrov). V treh stavbah bo Go Asset zgradil skupno 125 tisoč kvadratnih metrov. Izkušnje bo iz prve roke delil Andreas Liebsch, partner, GO ASSET, predstavnik novega logističnega centra trgovca Tedi. Povedal bo, zakaj so se odločili za Slovenijo, kako je s povpraševanjem po skladiščih ter kakšni so njihovi načrti za nadaljnji razvoj.

Premagovanje ozkih grl v zraku, na morju, tirih …

Predstavnika logističnih središč Viktor Kastelic (direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji) in Aleš Teran (direktor, Gebruder Weiss d.o.o.) bosta na okrogli mizi z direktorjem programa Upravljanje mednarodnih dobavnih verih, FH Joanneum, z Univerze uporabnih znanosti Gradec dr. Uwejem Brunnerjem naslovila nosilno temo konferenco, premagovanje ozkih grl. O blaženju ozkih grl bo spregovoril tudi direktor podjetja Aero 4M (Amelia International) Matija Krajnc, ki bo v ospredje konference postavil letalski potniški promet.

Direktor prodaja v Luki Koper Andrej Cah, direktor podjetja Siemens Mobility d.o.o. Aleš Napast ter direktor SŽ infrastruktura Matjaž Kranjc bodo na okrogli mizi razpravljali o tem, kaj bo prinesel drugi tir in kakšni bodo prvi koraki.

Več informacij o konferenci 7.0 Moving Slovenia – Premikamo Slovenijo, na katero je še vedno mogoča prijava: https://moving-slovenia.si/

Na morje bo konferenca odplula s članico uprave Luke Koper Nevenko Kržan, ki bo spregovorila o tem, kako ob donosnem poslovanju premagujejo težave in kako bodo konkurirali Trstu, Benetkam in Reki ter severnim pristaniščem.

O tem, kako ozka grla sistemsko premagovati na državni ravni, bosta razpravljala direktor Združenja za promet pri GZS Robert Sever ter Matej Ogrin, izredni profesor in predavatelj pri predmetu geografija prometa oddelka za geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Nove tehnologije in trajnostne rešitve

V družbi Marka Balažica, ki pri podjetju Knedl vodi razvoj in skrbi za ustvarjanje Dispo Marketa – napredne rešitve za prevoz in logistiko, ki jo poganja umetna inteligenca, ter Slavka Ovčine, direktorja divizije IKT rešitve na Pošti Slovenije, se bo konferenca ozrla tudi na nove tehnologije in prihodnost logistike.

V sklopu Trajnostne in specializirane rešitve v logistiki in intralogistiki pa bo vodja oddelka intralogističnih sistemov v podjetju Riko Tanja Rupnik predstavila avtomatizirano visokoregalno skladišče za Bavarsko državno opero.

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic