Slovenski izvoz v novi realnosti: kam in kako?

11. septembra letos bo na Brdu pri Kranju potekala 7. Konferenca slovenskih izvoznikov, ki bo skušala odgovoriti na vprašanja, kam, kako in s katerimi tehnologijami naj se slovenski izvoz obrne v novi realnosti. Koronakriza je prispevala tudi k njegovemu strmoglavljenju, medtem ko je v preteklih letih veljal za vlečnega konja slovenskega gospodarstva. V sklopu konference, ki jo bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, bo podeljena tudi tradicionalna nagrada Zmagovalec slovenskega izvoza, ki je lansko leto pripadla ajdovskemu podjetju Incom.

S tem tradicionalnim dogodkom si organizator Finance v sodelovanju z Izvozniki.si prizadeva povezati  slovenske izvoznike in tiste, ki sodelujejo z njimi, ter jih spodbuditi k skupnemu iskanju in izkoriščanju priložnosti. Tako bodo o tem, kako zaplavati v razburkana poslovna morja leta 2021, razmišljali generalni direktor Steklarne Hrastnik mag. Peter Čas, tehnični direktor in direktor divizije Enterprise Bussiness Solutions v Resultu Igor Korelič, direktor Polycoma Iztok Novak, član uprave in vodja divizije Poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo pri UniCredit Banka Slovenija Alessandro Pontoglio ter prejemnik letošnje nagrade Zmagovalec slovenskega izvoza.

Na katere tehnologije naj se slovenski izvoz osredotoči? Na to vprašanje si bosta prizadevala odgovoriti prof. dr. Aleš Ude ter doc.dr. Igor Kovač, vodja in raziskovalec odseka za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko v sklopu laboratorija za robotiko na Inštitutu „Jožef Stefan“, ki bosta predstavila pregled slovenskih tehnologij prihodnosti.

Zanimive vpoglede bo podala tudi okrogla miza z veleposlanikom Italijanske republike nj. eksc. Carlom Campanilom, veleposlanikom Ruske federacije nj. eksc. Timurjem Eyvazovim ter predstavnikom veleposlaništva Zvezne republike Nemčije. Uvod vanjo bo podal vodja analitske skupine pri Gospodarski zbornici Slovenije Bojan Ivanc.

7. konferenca slovenskih izvoznikov – kako bo slovenski izvoz, naš vlečni konj, spet zadirjal bo potekala 11. septembra 2020 na Brdu pri Kranju. Več podrobnosti o programu in prijavi najdete na spletni strani konference.

Poseben poudarek bo na konferenci namenjen tudi analizi učinkov državnih ukrepov, saj bo prof.dr. Sašo Polanec z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in član vladne skupine za pripravo protikoronskih ukrepov spregovoril o tem, kaj so z ukrepi želeli doseči, ter ali so se njihove ambicije uresničile. Nenazadnje bodo udeleženci konference lahko izvedeli tudi več glede aktualnih programov financiranja, ki jih bo predstavil predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan.

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic