Vsega primanjkuje, cene divjajo, le dela je dovolj. Kako ob vsem tem sploh kaj zaslužiti? In kaj bo po volitvah?

Napovedujemo že 5. konferenco Biznis & trendi v gradbeništvu

Dela v gradbeništvu je dovolj, morda celo preveč. Večina podjetij v panogi mrzlično išče nove kadre, da bodo sploh lahko realizirala vsa že pridobljena naročila. Hkrati pa se zavedamo, da so se dela na največjih državnih infrastrukturnih projektih šele dobro začela. Povpraševanje po gradbenih storitvah tudi v privatnem sektorju močno raste. Na lanski konferenci smo si zato postavili vprašanje, kako prihajajoči investicijski cikel izkoristiti za preboj in stabilizacijo panoge.

Na drugi strani pa smo zdaj priča tudi zelo stresni situaciji pri dobavi osnovnih materialov in gradbenih proizvodov (cement, beton, jeklo, les, izolacijski materiali, aluminij, steklo …), ki jih potrebujemo v gradbeništvu, saj so dobave zelo negotove, cene pa se spreminjajo praktično iz dneva v dan. Vse to postavlja dobavitelje, izvajalce in naročnike v zelo neugoden položaj, saj je planiranje stroškov izvedbe gradbenih projektov postala že »prava loterija«.

Letošnja konferenca bo potekala 19. in 20. aprila v Grand hotelu Bernardin v Portožu. Prijave so že odprte, zagotovite si svoje mesto po najugodnejši ceni>>

Osrednje teme letošnje konference

Na letošnji konferenci želimo v ospredje postaviti predvsem vprašanja:

  • ali bodo državne investicije ostale na približno enakih ravneh tudi po koronskem času in supervolilnem letu v Sloveniji,
  • kako v tej novi realnosti, ko je na trgu več povpraševanja, kot je sploh prostih kapacitet, zagotoviti, da bodo gradbena podjetja vsaj ohranila svoje marže,
  • kako naj podjetja odgovorijo na stalen dvig stroškov poslovanja. Ohranitev marže iz poslovanja v teh negotovih časih je tudi nujen pogoj, da se bodo podjetja pogumneje odločala za uporabo novih tehnologij, digitalizacijo, da bodo še bolj vlagala v obstoječe in nove kadre ter da bodo začela poslovati bolj trajnostno.

Raziskave, okrogle mize, talk-show, primeri dobrih praks

Na konferenci tudi letos ne bo manjkalo primerov dobrih praks in poglobljenih raziskav, ki bodo prikazali realno stanje v gradbeništvu. Svoja znanja, mnenja in izkušnje s trga bodo predstavili menedžerji velikih, srednjih in malih gradbenih podjetij, investitorji, inženirska podjetja in drugi deležniki, ki jih bomo v luči zgornjih navedb vprašali, kako se pripravljajo na prihodnost. Znova se bomo posvetili tudi vedno aktualni temi, zakaj je nujno, da izobraževalne ustanove in podjetja staknejo glave ter skušajo skupaj rešiti izziv, kako povečati zanimanje za vpis na obe slovenski gradbeni fakulteti.

To je le nekaj prvih usmeritev programa letošnje konference, ki ga tudi letos skrbno pripravljamo za vas, da bi vam lahko na dogodku ponudili čim več novih in uporabnih znanj ter kakovostnih informacij, ki jih potrebujete pri svojem delu. Lansko srečanje, ki je znova potekalo v živo, nam daje nov zagon in energijo, da se letos spet srečamo v Portorožu v družbi odličnih predavateljev in se povežemo v osebni izmenjavi naših izkušenj. Se vidimo 19. in 20. aprila v Portorožu.

Damir Mesarić, predsednik programskega sveta, direktor poslovnega razvoja pri CBE

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic