Družinska ustava Pavlinjekovih za dolgoročen obstoj podjetja Roto

Korenine družinskega podjetja Roto, ki prodaja v 55 držav, segajo v leto 1949, ko je Jožef Pavlinjek v najetih delavnicah v Murski Soboti začel izdelovati kmetijske stroje. Četrt stoletja pozneje je njegov sin Štefan Pavlinjek nadaljeval družinsko tradicijo z obrtniško delavnico Kovinoplastika Pavlinjek, na prelomu tisočletja pa sta se Štefanu in njegovi ženi Ireni pri vodenju družbe, ki v sedmih tovarnah v štirih državah zaposluje okoli 450 ljudi, pridružila še hčerka Nuša in sin Matjaž. Eden najlepših trenutkov v življenju za ustanovitelja Rota in ženo je bil, ko sta otroka odločno izrazila željo, da bosta nadaljevala tradicijo in zahtevala, da podjetja pod nobenim pogojem ne prodajo.

Prehodno obdobje predaje vajeti podjetja v roke otrok je trajalo skoraj desetletje, prelomno pa je bilo leto 2002, ko je Štefan postal predsednik upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije. »Občudoval sem ju, ko sta se pogajala in skrbela za dobro poslovanje. Roto sta globalizirala in uvedla sodobne proizvodne ter informacijske tehnologije. Zavedal sem se, da se je v svetu zamenjala generacija menedžerjev in podjetnikov, zato je za nas pomembno, da ga prevzamejo mlajši,« je prepričan Štefan Pavlinjek.

Vas zanima družinsko podjetništvo? Potem ne spreglejte junijske 9. konference Družinsko podjetništvo!

Ob prevzemanju konkurence doma in na tujem so ustanovili holding, kjer je vsak družinski član tudi uradno prevzel posamezne funkcije. Oče Štefan in mama Irena še vedno obvladujeta večinski delež in sta v različnih družbah v skupini še vedno direktorja ali prokurista. Pred petimi leti so vsi štirje s svetovalno družbo Ernst & Young spisali tudi družinsko ustavo, da bi zagotovili dolgoročen obstoj podjetja in uspešen prenos nasledstva. Priznavajo, da je bil postopek zahteven proces. »Vsekakor pa se na koncu mora odločiti lastnik in izbrati rešitev, ki je najustreznejša za podjetje in družino,« pravi ustanovitelj Rota.

Nušo in Matjaža pa pri delu že opazujejo tudi njuni otroci. Kot pravi Nuša Slavinec Pavlinjek, večkrat prihajajo v podjetje ali so na sestankih ter tako spremljajo delovanje podjetja, vključno z vodenjem.

Celoten prispevek Uroša Maučeca  Zakaj so Pavlinjekovi pravila igre zapisali v družinsko ustavo, ki ga povzemamo zgoraj, si lahko preberete na Finance Manager.

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic