Kakšni so novi možni načini pridobivanja hrane?

31. marca letos bo v Ljubljani potekala 9. Agrobiznis konferenca, na kateri bodo v ospredju nove podjetniške poti v agroživilskem poslovanju ter novi trendi. Predstavljeni bodo novi možni načini pridobivanja hrane, kako se prilagoditi novim skupinam potrošnikov, podnebnim spremembam ter kakšni so inovativni poslovni pristopi za uspešnost kmetij v slovenskem in mednarodnem prostoru. Konferenco, na kateri bodo podelili tudi nagrade Najboljši agro podjetnik, bo odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Poldnevno konferenco bo sestavljal zanimiv program, v sklopu katerega bo potekal tudi pogovor z Borutom Florjančičom, predsednikom Zadružne Zveze Slovenije, saj letos obeležujemo 150 let zadružništva in 50 let ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije.

O osvajanju mednarodnih trgov z inovativno kmetijsko mehanizacijo bo spregovoril Rok Gartnar, direktor podjetja Lavrih, ki razvija gorsko kmetijsko mehanizacijo. Kako se v Avstriji bojujejo proti klimatskim spremembam in vzgajajo mediteransko zelenjavo in sadje, bosta pojasnila Lukas Hecke in Daniel Rossler, soustanovitelja avstrijskih Agro Rebels. Izvršni direktor makedonskega podjetja AgFutura Technologies, partnerja za digitalizacijo kmetijstva, Blagoja Mukanov pa bo izpostavil novo obdobje agroživilske industrije.

Udeležba na konferenci, ki jo organizira Časnik Finance, je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna. 
Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic