Seznam 30 naj slovenskih družinskih podjetij

Novinarji Finance Manager so sestavili seznam 30 naj slovenskih družinskih podjetij. Upoštevali so tista podjetja, ki jih obvladujejo družinski člani in je vanje vpeta že druga generacija, bodisi prek lastniških deležev bodisi prek aktivne udeležbe pri poslovanju. Bazen, iz katerega so črpali 30 največjih in najboljših, je lestvica najbogatejših Slovencev. Ker so si podjetja tako po velikosti kot po dejavnosti zelo raznolika, jih niso razvrščali po uspešnosti, temveč so jih zapisali po abecednem redu.

Na lestvici so tako podjetja Zlatarna Celje (družina Albreht), Merit International (družina Bevk), Inel (družina Cencelj), Engineering Dobersek (družina Doberšek), Plasta (družina Frelih), Intra lighting (družina Furlan), KD (družina Gantar), G4 Group (družina Gregorčič), KMAG (družina Habič), Jagros (družina Jager), GMT (družina Karoly), Calcit (družina Kirn), Adventura Investments in Media Publikum (družina Klarič), Siliko (družina Koprivec), Steklarna Hrastnik in Ceeref (družina Lah), VOC Ekologija in Ahac (družina Moškotevc), Kovis (družina Pangrčič), Inpos (družina Pfajfar), Pirnar (družina Pirnar), Sintal (družina Pistotnik), Intering Holding in Panvita (družina Polanič), Efaflex (družina Rejc), Incom (družina Slokar), KLS Ljubno (družina Strašek), Medis (družina Strnad), Inotherm (družina Šenk), Iskra (družina Šešok), Sibo G (družina Šifrar), Janus Trade in Ram2 (družina Žnidar), Skupina Prva in Deos (družina Žnidaršič Kranjc).

Vas zanima družinsko podjetništvo? Potem ne spreglejte junijske 9. konference Družinsko podjetništvo!

(Izpostavljamo) Družina Furlan

Marino in Marjeta Furlan sta leta 1989 v garaži začela izdelovati luči za širšo prodajo in ustanovila podjetje, ki sta ga leta 1996 preimenovala v Intra lighting. Družba je do danes je prerasla v Intra lighting Group s hčerinskimi podjetji na Hrvaškem, v Srbiji, na Danskem in Nizozemskem. Produktni portfelj šteje 56 družin svetil s tehnologijo LED, vseh različic izdelkov pa je skoraj milijon. Oktobra lani sta zakonca Furlan vodenje prepustila Robertu Devetti, v lastništvo pa sta lani vključila še otroka, Aneja in Niko, ki imata zdaj vsak 11 odstotkov podjetja in sta prav tako zaposlena v njem; sin Anej je vodja razvoja v Intra lightingu, hči Nika pa vodi projekte v trženju in prodaji.
Nika Furlan je bila gostja konference Družinsko podjetništvo 2019. Na konferenci je prestavila prispevek: Kako okrepiti usmerjenost na potrošnike v družinskem podjetju?

Kdaj in kako so začeli, kje je vajeti že prevzela druga generacija, kdo je potomce spustil v lastništvo in kdo še ne, preberite v prispevku To je TOP 30 slovenskih družinskih podjetij Bojane Humar in Jureta Ugovška na Finance Manager.

Deli:

Povezana vsebina

Jadek&Pensa_240202_01131
KONFERENCE

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic