Ali veste, kdaj pri najemih obračunati DDV in kdaj ga oprostiti?

Kdaj v praksi uporabiti splošno stopnjo DDV pri transakcijah z nepremičninah in kdaj gre za oproščene transakcije? »V zvezi s tem obstajajo večne dileme zavezancev, kdaj kaj uporabiti. V primerih, ko gre za oproščene transakcije v povezavi z nepremičninami, morajo biti zavezanci še posebej pozorni, saj imajo tovrstne transakcije tudi vpliv na priznanje odbitka DDV«, poudarja preizkušena davčnica pri Slovenskem inštitutu za revizijo Anja Čahuk. Dodaja, da mnogi tudi ne razlikujejo med najemom in uporabo nepremičnine: »To vpliva tudi na to, ali zavezanec zaračuna DDV ali ne.«

Vse te podrobnosti bodo 22. aprila predstavljene na webinarju Obdavčitev v povezavi z obračunavanjem DDV pri posredovanju, najemu in uporabi nepremičnin in ponazorjene s praktičnimi primeri, iz katerih bo razvidno za kakšno transakcijo gre – oproščeno z uporabo splošne stopnje DDV.

Kaj pa pomeni oproščeni najem, kakšne so značilnosti oproščenega najema oz. kriteriji za dosego le-tega? Tudi to bo strokovnjakinja Anja Čahuk pojasnila na že omenjenem webinarju ter  ponazorila s praktičnimi primeri, da si bodo udeleženci znali razlagati oz. razlikovati med transakcijami.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic