Kako do konca leta optimizirati rezultat lekarne

18. novembra bo v organizaciji Poslovne akademije Finance potekal spletni seminar, ki si bo prizadeval odgovoriti, kaj lahko lekarne do konca leta še storijo, da optimizirajo denarni tok, davke in poslovni rezultat.

Zaloge, nepremičnine, osebni prejemki in investicijske olajšave namreč vplivajo na poslovni rezultat, s tem pa na višino dobička ali izgube. Nezanemarljiv pa je tudi vpliv letošnjih novosti in sprememb: V začetku leta je prišlo do davčnih novosti, ki bodo sledile tudi v leto 2021, spremembe pa je prinesla tudi epidemija Covid-19.

Spletni seminar Lekarne: računovodenje, davki, posebnosti v letu 2020 in predvidene novosti v letu 2021, ki ga bo vodila priznana davčna svetovalka z dolgoletnimi izkušnjami na področju računovodstva in obdavčitve lekarn Božena Macarol, bo med drugim odgovoril na naslednja vprašanja:

  • Kakšne so zahteve pri prenosu koncesije na prevzemno družbo na podlagi sodbe ustavnega sodišča?
  • Kako imeti boljši pregled nad poslovanjem lekarne za lažje sprejemanje učinkovitih poslovnih odločitev?
  • Kako optimalno upravljati zaloge, stroške, investicije, dobiček in davke?
  • Kakšne so posebnosti pri nepremičninah in opremi lekarne?
  • Kako se pripraviti na predvidene novosti v letu 2021?
  • Kakšni so zapleti in kakšne rešitve statusnega preoblikovanja lekarn?

Namenjen je izvajalcem javne in zasebne lekarniške dejavnosti, njihovim računovodjem, finančnikom in vsem, ki se ukvarjajo z lekarniško dejavnostjo oziroma jih to področje zanima.

Deli:

Povezana vsebina

Prijavite se na novice

Prijavite se in ne zamudite dogodka in vsakodnevnih novic